moontage

photography

Első
- minden(ki) innen indul -

- Röviden a moontage fotóklubbról - 

 - tartalom -

| Kik vagyunk mi?

| Miért vagyunk itt? - Mi a rövid, közép és hosszútávú célunk?

| A Blog témaköreiről pár mondatban.

| Szándéknyilatkozat

 

| KIK

A moontage fotós kis-közözösség belső magja jóbarátokból összeállt lelkes amatőr fotós. Közösségünk tagjai sokféle gondolkodásúak, de amikor ezen a helyen találkozunk, mindannyiunkban közös pont:

A fény leképzésének szeretete.

 

| MIÉRT

I. (rövid táv) Első körben a célunk a fejlődés, tanulás és ismereteink bővítése, rengeteg gyakorlással ami a fotózás témakörét illeti. Ezzel párhuzamosan a fotózás szemléletében (a fotó-pszichológia, esztétika, fotóművészet) is elkalandozunk.

II. (közép táv) Ezután jöhet az igazi alkotás: kreatív szárnyalásunk kibontakoztatás, egymás inspirálása. Alapozás után a felvértezett tudással kimerészkedünk az egyéni és csoportos "megvalósítások mezejére". 

III. (hosszú táv) Ezt követően az összegyűlt munkáinkkal pályázatokon, versenyeken és kiállításokon fogunk létrehozni, HA úgy ítéljük meg, hogy sikerült elérnünk egy (azt a) színvonalat...

Mindezek közben. (mindhárom távon) Jól érezzük magunkat és jól szórakozunk, és bizakodunk, hogy a jövő  megtartja még a fényét, amiben az emberiség gyönyörködhet egészen a végtelenségig-

 

| A BLOG

- avagy az aloldalakról címszavakban

| rólunk: egyértelmű. a tagok rövid bemutatkozása önportréval és pár gondolattal.

| technikai: fotótechnika, fényképezőgép kezelés

| elméleti: a fotózás tudatos szintre emelése: meghaladni a mindent lefotózok, amit csak látok elvet és megtanulni: hogyan találd meg a legjobb pillanatot, helyszínt, nézőpontot... mit és miért érdemes lefotózni. Mi az a koncepció, mondanivaló, tartalom, üzenet... ami a fényképet megtölti.

| filozófiai: amikor egy kép tartalma túlmutat önmagán. Amikor a fotót már megtöltötük tartralommal, de ez a tartalom nem csak egy mondatból áll, hanem hosszabb gondolatmenetekbe fonódik össze.

| gyakorlati: konkrét egyszerűbb temakörökre egyedi fotós próbálkozásaink... kattintós tréning. Itt vannak azok a képeink, amelyeket a fotótechnikai és elméleti tudás összecsipegetése közben gyakorlati példákon keresztül sajátítunk el.

| alkotói: és végül ide kerültek azok az alkotásaink amelyek mögött konkrét koncepció, elképzelés, mondanivaló, üzenet van. Itt félreérthetetlenül magyarázatot is szolgálunk arra, hogy mit miért lát a néző: Szóval: mire gondolt a (fény)költő...

 

| SZÁNDÉK

 

prológ - A fotók mindig is a közlés (kommunikáció) képi eszközei voltak és azok is maradnak. Csak korábban, amíg nem volt mindenkinek eszköze (fényképezőgép) és lehetősége (online "kiállítótermek") így a fáradtságot, időt és energiát ami a fotózás megvalósításával járt, csak azok teremtették meg maguknak, akiknek volt rá igényük. Akik elhivatottságot éreztek magukban arra, hogy megtanulják legalább a fényképezőgép használatát és a fény kezelését.

 

A moontage fotócsoport vallja,

hogy a tudatosságnak (koncepció) meg kell előznie az alkotást (aktust), melyet elképzelések és határozott irányelvek mentén (fény)képezünk. Így lehet csak a végeredmény a felszínen igényes, mélyebb rétegeiben pedig tartalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://moontage.blog.hu/api/trackback/id/tr5417771406

moontage

Taulás, fejlődés, kreatív alkotás a fény képnyelven.

Címkék

alapok (8) alkotás (4) dav (2) elmélet (1) fókusz (3) fru (3) Gomba (2) gyakorlás (4) gyakorlat (4) manualfókusz (2) mat (3) önarckép (5) rólunk (6) tavasz (4) technika (3) tig (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása